آموزش ساخت شمع (شمع سازی), کاربرد شمع

انواع پارافین و مشخصات آن ها

وکس پارافین (پارافین جامد)

یکی از مهمترین موادی که امروزه در صنعت نقش مهمی داشته و استفاده از آن روز به روز در حال افزایش است پارافین می باشد. این ماده کاربردی برای اولین بار توسط دانشمند آلمانی به نام کارل فون ریچنباخ متولد ۱۲ فوریه ۱۷۸۸ اشتوتگارت آلمان (Carl Ludwig von Reichenbach) کشف شد. روغن پارافین در قرن ۱۹ زمانی که کارل فون در تلاش برای افزایش کارایی و تصفیه ترکیبات روغنی صنعت پتروشیمی بود کشف شد. در ادامه مقاله با انواع پارافین و مشخصات آنها آشنا می شویم.

به دلیل اینکه پارافین بسیار تمیز و مطمئن تر از سایر روغن‌ های رایج در صنعت شمع سازی می سوزد عامل مهمی شد تا از این ماده بیشتر استفاده شود. از مهمترین موارد استفاده پارافین می توان به تولید شمع، بسته‌ بندی گوشت و صنایع تولید روغن در اوایل قرن بیستم میلادی اشاره کرد. پارافین در بازار به دو صورت مایع و جامد یافت می شود.پارافین در برخی موارد به صورت ژله ای یافت می‌ شود که نوع ژله و جامد آن برای تولید انواع شمع کاربرد دارد و از نوع مایع برای مصارف صنعتی استفاده می‌ شود.

استفاده از پارافین در شمع سازی

پارافین در واقع یک ماده‌ نفتی است که در بازار به دو شکل مایع یا جامد یافت می‌شود. نوع ژله‌ ای و جامد پارافین (Paraffin Wax) از دیرباز بیش از هر کار دیگری برای تولید انواع شمع مورد استفاده قرار گرفته است. پارافین درجات ذوب متفاوتی دارد به عنوان مثال پارافین مورد نیاز برای ساخت شمعهای قالبی باید نقطه ذوبی به میزان ۶۰ تا ۶۳ درجه سانتیگراد داشته باشد!

انواع پارافین برای شمع سازی

در فروشگاه ها اغلب تنها سه نوع پارافین برای شمع سازی یافت می شود.(تمامی لوازم شمع سازی به همراه آموزش ۰ تا ۱۰۰ شمع سازی را می توانید در آموزش ویدئویی شمع سازی پرفکت کندل مشاهده کنید)
۱- پارافین قالبی (اسید دار) که بیشتر برای ساخت شمع های قالبی به کار برده می شود.
۲- پارافین کریستالی (بدون اسید) که به جهت انعطاف پذیر بودن آن برای ساخت شمع های دست ساز، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
۳- پارافین شیشه ای یا پزشکی که مناسب برای تولید شمع هایی که داخل لیوان و ظروف درست می شود است زیرا این نوع پارافین برای تولید شمع هایی است که در درون آن وسیله های تزیینی دیده می شود و حالت چرب مانند دارد و اصلا شبیه پارافین های دیگر نبوده بلکه لغزنده و شل است.شمع ها به طور کلی به دو دسته ی زیر تقسیم می شوند:

۱ـ شمعهای قالبی
۲ـ شمعهای دست ساز

چند نکته مهم در مورد پارافین

۱- اسید استئاریک (استئارین): که جهت کمک به برای استحکام بیشتر پارافین می توان اسید استئاریک (استئارین) به آن اضافه کرد! این ماده طول مدت سوخت شمع را افزایش می دهد.برای مشاهده زمان سوخت انواع شمع ها می توانید به صفحه قیمت شمع مراجعه نمایید.

۲- در شمع هایی که به صورت قالبی تهیه می شوند، میزان اسید استئاریک مورد نیاز برای ۴۵۴ گرم پارافین ۲ الی ۵ قاشق غذاخوری است (در واقع برای هر ۱ کیلوگرم پارافین ۱۰۰ گرم مورد نیاز است).

۳- ماده اولیه برای تولید پارافین جامد، اسلک وکس (Slack Wax) می باشد و پارافین جامد معمولا برحسب میزان چربی (Oil Content) به صوت زیر تقسیم بندی می گردد :

– پارافین جامد کریستال و میکرو کریستال

– پارافین جامد ۰٫۵ تا ۱ درصد چربی

– پارافین جامد ۱ تا ۳ درصد چربی

– پارافین جامد ۳ تا ۵ درصد چربی

– پارافین جامد ۵ تا ۷ درصد چربی

– و …

۴- کیفیت پارافین را می توان از روی رنگ آن هم تشخیص داد به این صورت که “هرچه رنگ پارافین سفید و شفاف تر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است.” عمده مصرف این محصول در صنایع شمع سازی، مواد غذایی، چرم سازی و … می باشد. پارافین جامد صادرات گسترده ای به کشورهای آسیای میانه و آفریقایی دارد.

انواع پارافین(برای مشاهده مشخصات پارافین کلیک کنید)

۱- پارافین جامد ماکرو کریستال یا سبک
۲- پارافین جامد میکرو کریستال یا سنگین
۳- پارافین صنعتی
۴- پارافین کلره

پارافین کریستال

ماده اصلی این نوع پارافین اسلک وکس سبک (اسلگ واکس – Wax Slack) است و از پارافین استحصالی به وسیله عرق گیری (Sweating) به دست می آید. این نوع پارافین جامد کمتر شناخته شده و در بازار به نام پارافین کریستال مشهور است. پارافین کریستال نیز می تواند بر اساس سفارش مشتریان محترم درصد روغن متفاوتی داشته باشد.

اسلک وکس ماده ایست مرکب و از وکس و روغن که محصول جانبی پالایشگاه ها تولید روغن موتور بوده و ماده اولیه تولید پارافین می باشد. این محصول در فرآیند تولید روغن های موتور از ماده ای به نام لوبکات که از پسماند های نفتی می باشد، به دست می آید. در پروسه تولید پارافین اسلک وکس به عنوان خوراک وارد سیستم تولید شده و پس از انجام فرآیند های مهمی همانند روغن گیری م (Deoiling) و رنگ زدایی (Decolorization) تبدیل به محصول نهایی می شود این محصول همان پارافین وکس نام دارد. روغن به دست آمده در این مرحله به فوتس اویل یا Residue wax تبدیل می شود که دارای مصارف صنعتی می باشد.

پارافین جامد میکرو کریستال یا سنگین

بیش از ۹۰ درصد پارافین های جامد بازار از نوع سنگین و میکرو است که می تواند بر اساس سفارش مشتریان محترم درصد روغن متفاوتی داشته باشد. ماده اصلی این نوع پارافین اسلک واکس سنگین است که پارافین استحصالی در اثر فشار (Pressing) صفحات فولادی بر اسلک واکس های کیسه شده در دمای معینی بدست می آید.

پارافین صنعتی

فرایند تولیدی پارافین صنعتی ممکن است به یکی از روشهای ذیل باشد :

۱- فرآیند اسیدی : در این روش اسلاک واکس بعد از ذوب مجدد و داخل کردن اسید بدون حلال به طور سرد توسط سانتریفوژ عمل جداسازی پارافین ناخالص صورت می گیرد. بعد از این عمل محصول را خشک نموده و با اسید سولفوریک تصفیه می نمایند. برای زدودن نا خالصی ها توسط خاک نیز تصفیه نهایی انجام شده و پس از فیلتراسیون قالب گیری و بالاخره بسته بندی می شوند.

۲- فرآیند تعریق : در این روش اسلاک واکس بعد از قالب گیری اولیه و روغن گیری به روش تعریق و تصفیه با اسید سولفوریک عملیات بعدی به روش همان فرایند اسیدی (از مرحله تصفیه به بعد انجام) ادامه می یابد.

پارافین کلره

به گروهی از مواد شیمیایی با ارزش اطلاق می شود که در صنایع پلیمر به ویژه در PVC به عنوان نرم کننده Plasticize ، به تاخیر اندازنده اشتعال (Flameretardant ) برای پلاستیک ها و لاستیک ها ، به عنوان کاهش دهنده نقطه ریزش (Pour Point depressant) در رنگ ها و نیز ماده افزودنی برای روغن موتور فشار بالا (Extreme pressure additive )، کاربرد وسیعی دارد و سالانه صدها هزار تن از این ماده در دنیا تولید و به مصرف می رسد. در داخل کشور پارافین کلره ۵۲ درصدی به عنوان یکی از گریدهای پر مصرف به تنهایی و یا در کنار DOP در صنایع کابل سازی ، چرم مصنوعی ، کف پوش و … به عنوان نرم کننده کاربرد فراوان دارد.

خرید شمع وارمر از پرفکت کندل

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات شما به روز شده باشد، اگر ساخت شمع برای شما میسر نبود و یا وقت و حوصله ندارید که آن را بسازید ما به شما توصیه می کنیم از شمع ها پرفکت کندل استفاه نمایید. فروشگاه شمع پرفکت کندل با تولید انواع شمع های مناسبتی و تزیینی به همراه شمعدان های زیبا توانسته خود را در کشور مطرح کند. کیفیت بالای شمع های تولیدی، تولید انواع شمع ها در اندازه ها و تیراژهای بالا به همراه تنوع طرح و رنگ ما را جزو بهترین شرکت های تولید کننده شمع و شمعدان در ایران معرفی کرده است.

تولید شمع های بدون اشک و دود به همراه با کیفیت ترین شمعدان ها از مهمترین ویژگی های شمع های PerfectCandle است. برای خرید شمع یا شمعدان مورد علاقه خود می توانید با شماره تلفن ۰۹۱۰۴۶۳۳۲۷۰ تماس گرفته و تعداد و رنگ مورد نظر خود را سفارش دهید. پرفکت کندل امکان خرید شمع به صورت عمده را فراهم کرده و شما می توانید به راحتی شمع خود را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

جدیدترین محصولات پرفکت کندل

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 0 میانگین امتیاز: 0]

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.