آموزش ساخت شمع (شمع سازی), کاربرد شمع

انواع پارافین و مشخصات آن ها

وکس پارافین (پارافین جامد)

این که پارافین چیست و چه کاربردهایی دارد موضوعی کلیشه ای و ابتدایی است که من به شخصه اهل کلی گویی و عنوان گویی نیستم.( تو آموزش های ویدئویی و حضوری هم کاربردی توضیح میدم). موضوع اصلی که شما به آن نیاز دارید نکات خرید پارافین شمع سازی و تشخیص انواع پارافین با کیفیت از بی کیفیت است که در این نوشته به آن می پردازیم.

در این نوشته انواع پارافبن را بررسی می کنیم، مشخصات هر کدام را توضیح میدهیم و در انتها نحوه تشخیص پارافین مرغوب را بیان می کنیم.

انواع پارافین شمع سازی

پارافین رو به طور کلی در ۳ دسته زیر میشه تقسیم کرد .( هزاران دسته بندی میشه در نظر گرفت اما ساده و کاربردی همین ۳ دسته است). در بین این ۳ نوع (جامد،مایع، ژله ای) مدل جامد بیشترین کاربرد و استفاده رو در بین شمع سازان و هنرجویان شمع سازی داره. پارافین مایع در ساخت شمع های شیشه ای کاربرد داره و کاملا به شکل ظرف خود در میاد و به همین حالت مایع میمونه. پارافین ژله ای هم در ظروف شیشه ای کاربرد دارد. اسم ژله ای به خاطر حالت ظاهری این نوع پارافینه که مثل ژله هست. در شکل زیر ۳ مدل پارافین شمع سازی رو مشاهده می کنین.

انواع پارافین شمع سازی

انواع پارافین شمع سازی

پارافین جامد شمع سازی

همون طور که اشاره شد پارافین جامد بیشترین کاربرد رو تو بازار داره علت اون هم مشخصه. ۹۰ درصد شمع های مصرفی و دکوری با پارافین جامد ساخته میشه. پارافین گل که تو ساخت شمع های دست ساز استفاده می شود دارای خاصیت کشسانی هست و برای ساخت شمع های کوبیسم و شمع رنگین کمان کاربرد داره. ( آموزش ساخت شمع رنگین کمان تو سایت قرار گرفته). پارافین های سبک کیفیت بالاتری دارن و شمع تولید شده با این پارافین کیفیت و ساعت سوخت بهتری داره. شاید پارافین سنگین کیفیت پایین تری نسبت به سبک داشته باشد اما ویژگی هایی دارد که توجه شمع سازان را به خود جلب میکند.

مهم ترین ویژگی پارافین سنگین، راحت خارج شدن شمع از قالبه. برخلاف پارافین سبک که به دیواره ها و انتهای قالب امکان چسبیدن داره، پارافین سنگین کار را برای تولیدکنندگان شمع راحت می کنه. ویژگی مهم دیگر قیمت مناسب تر پارافین سنگینه که همین مورد قیمت تمام شده تولید رو خیلی پایین میاره و حاشیه سود تولیدکننده رو بالا میبره.

چرا درصد پارافین مهمه و اصلا این درصد یعنی چی؟

ار بحث سبک و سنگین بگذریم و به زیرمجموعه های اون رسیم. تو زیر مجموعه ها باید از مفهوم درصد چربی پارافین مطلع باشیم تا بتونیم پارافین مرغوب رو تشخیص بدیم. پارافین از مشتقات نفت هست. بعد از تصفیه و فرایند های شیمیایی تخصصی در شرکت های پتروشیمی محصولی به دست میاد که به اون اسلک میگیم. برای تولید پارافین در درصد های مختلف، اسلک ها رو تو کوره های بزرگ چربی گیری می ریزن. هر چه این فرآیند بیشتر و طولانی تر باشه درصد چربی پایین تر میاد و قیمت و کیفیت محصول نهایی بالاتر میره تا جایی که پارافین نیم تا یک درصد که به اون پارافین کریستال گفته میشه بهترین نوع پارافینه.

فوت کوزه گری برای پارافین شمع سازی

پارافین های مرغوب و قابل قبول برای شمع با کیفیت نهایتا ۳ تا ۵ درصد هستن.(گرچه تا ۱۲ درصد هم تولید میشه اما من به هیچ عنوان بالای ۵ درصد رو توصیه نمیکنم چون کیفیت مهم تر از هر چیزیه) پارافین ۱ تا ۳ درصد به مراتب از ۳ تا ۵ بهتره چون کیفیت و زمان سوخت بالا داره و شما رو به تجربه سوخت بدون اشک و دود می رسونه. (ما تو تولیدات مجموعه شمع پرفکت از پارافین ۱ تا ۳ درصد استفاده میکنیم که همون کیفیت پارافین رو برای خرید هنرجوها و شمع سازها در دسته بندی پارافین شمع سازی موجود کردیم.)

ترفند تشخیص پارافین با کیفیت

۱.پارافین رو فشار بدین ببینین مثل روغن جامد نرم هست و فرو میره یا سفت هست؟

اگر نرم بود یعنی چربی زیادی داره و کیفیت بالایی نداره اما اگر سفت بود میشه گفت این آزمایش رو قبول شده!

۲.رنگ پارافین رو دقت کنید.

اگر زرد بود یا به زردی میزد به احتمال زیاد چربی زیاد داره و بی کیفیته اما رنگ سفید داشت میشه به خوب بودنش امیدوار بود.

۳.پارافین تاول نداشته باشد.

پارافین با درصد چربی بالا تاول میزنه. فروشنده هر چقدر هم از جنس خود تعریف کرد شما پارافین تاول دار نخرین.

یادم هست که از یک تولیدکننده پارافین در مورد قیمت پارافین ها میپرسیدم. به من گفت ۱۲ درصد چربی هم دارم ۳۰ درصد قیمتش کمتره. واقعا برام سخت بود درکش که با این درصد بالا روغن در پارافین شمع هم میشه ساخت؟ و جوابش بله بود. اکثر وارمر ها و شمع های استوانه بی کیفیت تو بازار از همین پارافین های بی کیفیت انن( من میگم پارافین ضایعاتی!).

من تو مجموعه شمع پرفکت چنین پارافین هایی رو توصیه نمیکنم و کیفیت کار رو به خاطر قیمت زیر سوال نمیبرم به شما هم توضیه میکنم این کار رو نکنید و یه کار تمیز و خاص تولید کنین. نه شمعی که با اشک و دود آب شه بیاد پایین.

پارافین های ۱ تا ۳ درصد، کریستال و گل که در سایت موجود هستند با کیفیت ترین پارافین ها هستند( تا این حد که در تولیدات خودمون از همین پارافین ها استفاده می کنیم)

 

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 16 میانگین امتیاز: 3.6]

مطالب مرتبط

۳ نظر در “انواع پارافین و مشخصات آن ها

  1. بهشتی گفت:

    سلام وقت بخیر من یه سوال داشتم اینکه من بخوام شمع درست کنم و حکاکی کنم روش چه پارافین باید بگیرم ؟

    1. Perfect_Candle گفت:

      سلام، وقت شما هم بخیر
      پارافین گل به خاطر خاصیت کشسانی و انعطافی که داره
      برای تغییر شکل مناسب تره

    2. Perfect_Candle گفت:

      سلام. وقتتون بخیر
      حالت پذیرترین پارافین، پارافین گل هست. اگر طرحی میخواین روی شمع پیاده کنین بهترین کار استفاده از کاغذ ترنسفره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.