آموزش ساخت شمع (شمع سازی), کاربرد شمع

معرفی کامل ابزار و وسایل شمع سازی + ویدئو

معرفی ابزار و وسایل شمع سازی

قبل از معرفی وسایل شمع سازی باید بگم:

یه ضرب المثل معروف هست که میگه: از کوزه همون برون تراود که در اوست. میگی چه ربطی به شمع و خرید وسایل شمع سازی داره؟

ارتباطش اینه که نمیشه شمع خوب و با کیفیت داشته باشی اما درون مایه کارت نامرغوب و بنجل باشه!! یه شمع عالی که ساعت سوخت بالا داره، بدون اشک و دود میسوزه و ظاهر فوق العاده داره شک نکن که از بهترین مواد اولیه و بهترین روش ساخت درست شده.

  • حالا این بهترین مواد اولیه که به ما اون شمع با کیفیت رو میدن رو چطور بشناسیم؟
  • چطور تشخیص بدیم کیفیت مواد اولیه رو؟
  • از کجا به صورت راحت و مطمئن میشه لوازم شمع سازی مرغوب رو خرید؟

این ها سوالاتی هستن که در ادامه بررسی می کنیم. پس با ما همراه باش.

آموزش وسایل شمع سازی

این ویدئو فصل اول از آموزش ۰ تا ۱۰۰ شمع سازی هست که اینجا به صورت رایگان در اختیار هنرجویان قرار دادم . همه لوازم توسط مدرس دوره خانم سمیرا شهبازی معرفی شدن و کاربردها و ترفندها بررسی شدن.(هیچ جا این اطلاعات رو به صورت رایگان قرار نمیده و من برای پرفکتی های عزیز این کار رو کردم)

مواد لازم برای ساخت شمع

  • پارافین
  • رنگ شمع سازی
  • قالب شمع
  • فیتیله شمع
  • ظروف شمع سازی
  • پایه نگهدارنده
  • اسانس شمع سازی

۱.پارافین

خلاصه بخوام بگم پارافین خوب داشته باشی انگار سه هیچ از بقیه جلویی.

حالا این پارافین چیه؟ پارافین از نفت گرفته میشه و برپایه روغنه. در واقع پارافین ماده‌ای هست سفید و نیمه شفاف که از روغن‌ های سنگین نفت به دست میاد. این ماده که از اصلی‌ ترین وسایل شمع سازیه در دماهای مختلفی ذوب می شود و بسته به نوع نیاز و مصرف از اون استفاده میشه. به عنوان مثال پارافین مورد نیاز برای ساخت شمع‌ های قالبی باید نقطه ذوب حداقل ۸۰ درجه سانتی‌ گراد داشته باشه.

مهم تربن و پرکاربردترین پارافین در شمع سازی، پارافین جامد، پارافین مایع و پارافین ژله ای هست. از پارافین ژله ای و پارافین مایع در ظرف های شیشه ای بیشتر استفاده میشه و در ظروف شفاف ظاهر زیباتری دارن. در مقابل اکثر شمع های موجود در بازار از پارافین جامد تولید شدن. پارافین ها رو بر اساس میزان چربی دسته بندی می کنند. هرچه درصد چربی اون بیشتر باشه پارافین نرم تر و نامرغوب تره و هرچه درصد چربی پایین تری داشته باشه پارافین محکم تر و مناسب تر هست. به عنوان مثال پارافین کریستال چربی نیم درصد داره یعنی در هر ۱۰۰ گرم این پارافین فقط نیم گرم روغن یا چربی وجود داره.

وقتی میگیم پارافین با کیفیت درصد چربی پایین داره یعنی شمع بهتری به ما میده. شمعی که ساعت سوخت بالا داره، اشک و دود نمیده و برای مدت طولانی تغییر شکل و تغییر ظاهر نخواهد داشت. برای خرید پارافین با کیفیت پرفکت کندل کافیست وارد قسمت پارافین در طبقه بندی لوازم شمع سازی بشید.

۲.رنگ شمع سازی

مگه میشه ظاهر خوشگل بخوای اما از رنگ تو شمع سازی استفاده نکنی؟

چرا رنگ خوب مهمه؟ چون میتونه بهترین ظاهر و خاص ترین حالت رو به شمع شما بده یا بدترین و بی کیفیت ترین نما و شکل رو. حالا انتخاب با شما.

تو بازار رنگ های مایع، رنگ های قرصی و پودری وجود داره. رنگ‌ های مختلفی برای رنگ‌ آمیزی شمع ها وجود داره. اما تو استفاده از رنگ شمع افراط نکنین! چون باعث میشه شمع ها هنگام روشن شدن به خوبی نسوزن! میزان رنگ شمع بستگی به سلیقه شخصی شما داره. مسلما هر چه رنگ بیشتری اضافه کنین شمع پررنگ‌ تری خواهید داشت. میتونیم از مداد شمعی هم برای رنگ کردن شمع‌ های فانتزی استفاده کنیم. با رنگ شمع سازی میتونید شمع های هم رنگ با دکوراسیون منزل یا محل کار خود تولید کنین.

شمع های رنگی

شمع های رنگی

3.قالب شمع سازی

شکل هندسی نقش مهمی تو زیبایی یک شمع داره! پس لازمه شکلی جذاب و زیبا داشته باشه، قالب شمع کار زیبایی و ظاهر شمع رو بر عهده می گیره.

قالب‌ ها انواع مختلفی دارن و جنس اون ها اغلب فلزی، پلاستیکی، شیشه ای و سیلیکونی هست. بهترین نوع قالب برای پارافین مایع و ژله ای قالب‌ های شیشه‌ ایه. به دلیل استفاده خاصی که داره می تونین به صورت نامحدود از اونها استفاده کنین. شمع‌ هایی که توسط قالب‌ های شیشه‌ ای یا Glass ساخته میشن صاف، صیقلی و شفاف هستن. قالب های سیلیکونی معمولا برای شمع هایی با جزئیات زیاد استفاده میشن و برای ساخت شمع های ساده و معمولی موجود در بازار از قالب های پلاستیکی و فلزی استفاده میشه.

شمع های تولید شده با قالب شمع سازی

شمع های تولید شده با قالب شمع سازی

شما می‌تونین از ظروف و لوازمی که در منزل وجود داره، مثل انوع لیوان‌ ها، شکلات خوری‌ ها و… به جای قالب استفاده کنین. قالب‌های پلاستیکی از قالب‌ های شیشه‌ ای ارزون‌ ترن و عمر بیشتری هم دارن. در برخی از قالب ها به دلیل نوع شکل و ظاهرشان تو خونه ها کمتر پیدا میشن ولی شما می تونین در خارج از منزل و بازار اون ها رو بخرین. (مثل اشکال کروی و بیضوی) شما می تونین از لوازم منزل و لیوان های شیشه ای به راحتی شمع درست کنین.

۴.فیتیله شمع سازی 

واضحه که تا فیتیله ای نباشد شمعی هم روشن نمیشه و روشنایی هم وجود نخواهد داشت.

فیتیله ها معمولا از کتان تهیه و در اندازه ها و ضخامت های مختلفی در بازار هستن. روش آماده کردن فیتیله، به اینجوریه که فیتیله را ۵ دقیقه در پارافین ذوب شده قرار میدن، بعدش فیتیله را از ظرف خارج میکنن و به صورت صاف روی یک کاغذ روغنی یا یک ظرف مسطح قرار میدن تا خشک بشه. پیشنهاد من اینه که برای راحتی در شمع سازی از فیتیله موم خورده استفاده کنین.

اگر جنس فیتیله ها نخ خالص نباشه و ترکیب پلاستیک داشته باشه باعث میشه شمع بد بسوزه. و این بد سوختن یعنی اشک و دود و ساعت سوخت پایین. برای هر شمعی بسته به اندازه و قطر، فیتیله متناسب با اون رو باید تهیه کنین. اندازه فتیله بستگی به قطر شمع دارد و با نازک و یا کلفت شدن ضخامت شمع، اندازه قطر فتیله هم تغییر می‌کنه. با یک قطر یکسان شمع اگر فیتیله کلفت باشه شمع با اشک و دود و سریع تر از زمان معمول آب میشه و اگر نازک باشه فقط فضای اطراف شعله آب میشه و در شمع حفره ایجاد میشه.

از فیتیله نخی که بگذریم نوع خاصی از فیتیله به نام فیتیله چوبی وجود داره که معمولا در شمع شات کاربرد داره و صدای زیبای سوختن چوب را به گوش شما خواهد رساند.

۵. ظروف شمع سازی

پارافین چجوری ذوب میشه؟!

همون طور که می دونین باید پارافین را به صورت مایع در آورد. ظرفی که در شمع سازی استفاده میشه باید از جنس استیل یا آلومینیوم باشه (ظروف لعابی هم میشه استفاده کرد). اما مکانیزم آب کردن پارافین به این صورته که ظرف اول را که بزرگ‌ تره رو پر از آب میکنن و روی حرارت قرار میدن و ظرف دوم رو که کوچک‌ تره روی اون قرار میدن و یک کاسه روی آن قرار میدن. موقع استفاده از روش بن‌ ماری، ظرف زیری را که پر از آب هست حرارت میدن تا به جوش بیاد و موم را در ظرف دوم که روی ظرف اول قرار می‌گیرد ذوب میکنن. به‌ خاطر داشته باشین که وقتی آب ظرف زیری در حال جوشیدن است کم نشه! در صورت کم شدن می توانید مقداری آب به اون اضافه کنین. بعد از اتمام کار ظروف را تمیز کنین و با یک حوله داخل آن‌ را خوب خشک کنین.

ذوب کردن پارافین

ذوب کردن پارافین

به مرور که حرفه ای تر شدید میتوانید روش زمانبر بن ماری را کنار بگذارین و روی حرارت مستقیم پارافین خود را ذوب کنین. شعله باید کم باشد تا پارافین را نسوزونه و دود نکنه. اگر تجربه و تخصص این کار را فعلا ندارید نگران نباشین به مرور و با تمرین و تکرار به این حد از مهارت میرسین.

۶.پایه نگهدارنده شمع سازی

برای نگه‌ داشتن سر فتیله بر روی قالب استفاده می‌شه.

در شمع های شیشه ای و یا وارمر نیازه که فیتیله ثابت بمونه تا موقع ریختن پارافین جای فیتیله در ته ظرف تغییر نکنه وگرنه با فیتیله کج، شمع ما یکسان نمیسوزه. به این صورت که سر فیتیله را به قلاب گره زده و روی قالب قرار میدیم تا حالت ثابتی به فیتیله بده. برای استفاده کافیه فیتیله را درون پایه قرار داده و در ته ظرف فیکس کنین.

۷.اسانس شمع سازی

برای خوشبو بودن شمع در هنگام سوختن به کار میره.

عطر شمع رو موقعی که می‌ خواین پارافین ذوب شده رو تو قالب بریزین به اون اضافه کنین. از اسانس های پر طرفدار میشه به اسانس هلو، لوندر ،پرتغال، قهوه اشاره کرد. عطر شمع در انواع مختلفی وجود داره​ که می‌ تونین از فروشگاه‌ شمع پرفکت و در قسمت لوازم شمع سازی تهیه کنین.

لوازم شمع سازی از کجا بخریم؟

خب با ضروری ترین لوازم شمع سازی آشنا شدیم. اهمیت کیفیت مواد به کار رفته تو ساخت شمع به قدری بالاست که میتونه یک شمع با کیفیت یا بی کیفیت خروجی کار شما باشه.

حالا اگه شما میخواین شمع باکیفیت داشته باشین من خرید لوازم شمع سازی از مرجع تخصصی شمع و وسایل شمع سازی رو به شما پیشنهاد میدم. با شمع پرفکت خیالت از بابت کیفیت راحته.

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 8 میانگین امتیاز: 3.9]

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در حال بارگیری کپچا...