آموزش ساخت قالب شمع

آموزش ساخت قالب شمع

آموزش ساخت قالب شمع

یک ضرب المثل معروف است که میگه” گوشت خوبه که آبگوشت خوب میده”. در بین شمع ساز ها این ضرب المثل این طوری استفاده میشود که” مواد اولیه خوبه که شمع خوب میده”. تنوع شمع با تنوع قالب های آن شناخته میشود. هر شمع متفاوت به لحاظ شکل ظاهری و هندسی که می بینید در قالب متفاوت ساخته شده. در این نوشته انواع قالب ها را بررسی می کنیم و کاربردی ترین نکات مربوط به ساخت و خرید قالب شمع سازی و بعد از آن شمع های تولید شده با آن قالب را توضیح خواهم داد.

قبل از شروع آموزش ساخت قالب شمع، لازم است بدانیم چند نوع قالب شمع در بازار داریم، سپس با بررسی اطلاعات به دست آمده شروع به آموزش ساخت قالب شمع می کنیم پس با پرفکت کندل همراه باشید.

انواع قالب شمع سازی

  1. قالب های سیلیکونی
  2. قالب های فلزی
  3. قالب های پلاستیکی
  4. قالب های صنعتی
قالب شمع سازی نحوه ساخت قالب تکات کاربردی نحوه کار با قالب
قالب های سیلیکونی
  1. مجسمه را روی طلق قرار میدهیم و از زیر با چسب حرارتی قیکس میکنیم.
  2. دور مجسمه را هم با طلق به فاصله ۱ سانتی متر میپوشانیم.
  3. تا سر مجسمه را با سیلیکون (مایع سیلیکون + هاردنر) پر می کنیم.
  4. بعد از ۲۴ ساعت طلق ها را جدا می کنیم  و محسمه را بیرون میاوریم و قالب تولید شده را تمیز میکنیم.
  1. اگر قالب یک تکه باشد فقط ریختن پارافین کفایت می کند.اما گر قالب برش داده شده باشد باید با چسب پهن و یا هر روش دیگری کاملا محل برش پوشانده شود تا بعد از ریختن پارافین از محل برش نشتی نداشته باشد.
  2. دمای قالب ریزی بالاتر در قالب سیلیکونی شمع تمیزتری به شما می دهد.
قالب های فلزی
  1. از مرجع فروش لوازم شمع سازی، قالب های فلزی آماده تهیه کنید. (در قسمت لوازم شمع سازی شمع پرفکت قالب فلزی قرار گرفته است)
  2. ابعاد و جزئیات ظاهری شمع دلخواه خود را اندازه گیری کنید و به آهنگران یا سی ان سی کاران بدهید تا قالب شما را تولید کنند.
  1. به دمای قالب ریزی دقت کنید نه خیلی بالا و نه خیلی کم باشد.
  2. اجازه دهید با دمای محیط سرد شود .
  3. اگر هنگام بیرون آوردن شمع از قالب مشکل داشتید کمی در فریزر قرار دهید تا شمع خودش را بیشتر جمع کند.
  4. زیاد ضربه زدن به قالب برای خارج کردن شمع امکان دارد قالب شما را به مرور کج و کوله کند
قالب های پلاستیکی
  1. از مرجع فروش لوازم شمع سازی، قالب های فلزی آماده تهیه کنید. (در قسمت لوازم شمع سازی شمع پرفکت قالب پلاستیکی قرار گرفته است)
  2. ابعاد و جزئیات ظاهری شمع دلخواه خود را اندازه گیری کنید و برای تزریق پلاستیک و یا پرینت سه یعدی اقدام کنید(برای تعداد کم پرینت سه بعدی یه صرفه تر است)
  1. دمای بالا قالب را ذوب می کند و دفرمه میشود و دمای پایین شمع بی کیفیتی به شما میدهد.
  2. اجازه دهید با دمای محیط سرد شود
  3. اگر هنگام بیرون آوردن شمع از قالب مشکل داشتید کمی در فریزر قرار دهید تا شمع خودش را بیشتر جمع کند.
  4. به علت ارزان بودن این قالب برای خارج کردن شمع اگر مشکل داشتید، مستوانید با ضربه هم شمع را خارج کنید حتی اگر قالب خراب شود!
قالب های صنعتی
  1. ابعاد و اندازه ها و جزئیات شمع خود را باید به قالب ساز حرفه ای بدهید. به دلیل هزینه های بالاتر نسبت به سایر قالب ها، آزمون و خطا نکنید
  2. برای مشاوره در خصوص قالب های صنعتی با شماره ۰۹۱۰۴۶۳۳۲۷۰ می توانید تماس بگیرید.

بسته به اتوماتیک بودن یا نبودن نکات ایمنی و کاربردی متفاوت هستند.

 

آموزش شمع سازی با قالب های سیلیکونی

این قالب ها از سقت شدن مایع سیلیکون ساخته شده و خیلی انعطاف پذیر هستند. انعطاف پذیری این قالب ها باعث شده است که اکثر شمع های با ظرافت بالا با این قالب ساخته بشه. در ادامه ۲ نوع قالب سیلیکون که بیشتربن کاربرد را در شمع سازی دارند را با هم بررسی می کنیم.

قالب های سیلیکونی یک تیکه

قالب های یک تکه از یک جز ساخته شده و برای خارج کردن شمع انرژی زیادی نیاز نیست  و به راحتی جدا می شه. معمولا شمع های کوچیک و ارزان قیمت با این قالب ها تولید می شه.

قالب های سیلیکونی دو تیکه

هنگامی که شمع به نسبت بزرگ باشد و نتوان با قالب یک تکه شمع با کیفیت و تمیزی تولید کرد از قالب دو تیکه استفاده می کنیم.در قالب های دو تیکه در هنگام ریختن پارافین به داخل قالب برای جلوگیری از ریختن آن به آبندی نیاز است. این قالب ها به دلیل دو تکه بودن باید به بسیار دقت داشت که محکم به ه وصل باشند تا از بین فاصله دو تکه پارافین نشت نکند.

 

نمونه ای از قالب سیلیکونی - قالب گل رز

نمونه ای از قالب سیلیکونی – قالب گل رز

آموزش شمع سازی با قالب فلزی

تولید قالب فلزی موجود در در کارگاه ها و کارخانه های مخصوص خود انجام می شود. این تولیدات به صورت انبوه (جند هزار تایی) و از یک نوع قالب صورت می گیرد. شما برای ساخت قالب خاص خود باید به سراغ آهنگران و یا سی ان سی کاران بروید ابعاد و اندازه ها را پیدا کنید تا قالب مد نظر شما را طراحی و تولید کنند. به دلیل خاص بودن طرح شما و جنس فلزی قالب مطمئنا هزینه تمام شده بسیار بالاتر از نمونه های آماده در بازار است.

مهمترین دلیل استفاده از قالب های فلزی مجکم بودن آن است. برای بهتر شدن کیفیت شمع باید به دمای قالب ریزی توجه کنیم و این کار نیازمند قالبی است که در دمای بالا دفرمه نشود. علاوه بر مقاوم بودن در برابر دما برای بعضی اشکال و مدل ها فقط قالب پلاستیکی در بازار وجود دارد و یا پیدا کردن آن قالب فلزی خاص زمانبر و پر هزینه است. در این موارد قالب پلاستیکی گزینه مناسب تری است.

آموزش شمع سازی با قالب پلاستیکی

ساخت قالب شمع سازی پلاستیکی در خانه و با وسایل موجود درخانه امکان پدیر نیست. متداول ترین روشها تزریق پلاستیک و پرینت ۳ بعدی است. برای تعداد پایین هم پرینت ۳ بعدی به صرفه تر است. اما من پیشنهاد میکنم از قالب های پلاستیکی موجود در بازار استفاده کنید. تنوع بالا و قیمت پایین دارند و دردسر تولید قالب و هزینه های آن را نیز نحواهید داشت.

روشی برای نچسبیدن قالب پلاستیکی به پارافین شمع

کمی روغن در قالب پلاستیکی میریزیم و روغن را به سر تا سر قالب پلاستیکی می مالیم تا در موقع جدا کردن قالب از پارافین مشکلی پیش نیاید و به راحتی جدا شود.

روش ریختن پارافین شمع

پارافین باید با دمای مناسب یاشد چون دمای کم شمع را بی کیفیت میکند و دمای بالا قالب را ذوب می کند و از از شکل خود خارج می شود. دقت کنید که خیلی سریع پارافین را نریزید تا حباب ایجاد نشود.

روش جداسازی قالب پلاستیکی از پارافین شمع

هر وقت که شمع سرد شد، شمع را از قالب جدا می کنیم. اگر شمع از قالب بیرون نیامد در فریزر قرار دهید تا بیشتر خودش را جمع کند. به خاطر ارزان بودن شمع نگرانی ای از بابت خراب شدن قالب نداشته باشید!

قالب های شمع سازی صنعتی

این قالب ها برای افراد حرفه ای تر مناسب است. افرادی که از حالت شمع سازی خانگی خارج شدند و میخواهند به تعداد بالاتر و با کیفیت و ظرافت بالا تولید کنند. هزینه طراحی و ساخت این قالب ها به مراتب سنگین تر از قالب های سیلیکون، فلزی و پلاستیکی است. بنابراین اگر تازه شمع سازی یاد گرفته اید نیازی به استفاده از این نوع قالب ها ندارید. علاوه بر این کار با این قالب ها به دلیل وزن بالای قالب و پیچیدگی های بیشتر نسبت به سایر قالب ها برای اوایل کار توصیه نمی شود.

در این نوشته آموزش ساخت قالب شمع و توصیه های کاربردی در زمینه سفارش قالب بررسی شد. این توصیه ها را اگر خودتان بخواهید با آزمون و خطا به دست آورید هزینه زیادی را متحمل می شوید و زمان بسیاری را از دست می دهید. اما اینجا نتیجه سال ها تجربه و هزینه به صورت خلاصه در اختیار شما قرار دادم تا با عنوان آموزش ساخت قالب، نیاز خود را از شمع سازی پیدا کنید و قالب مورد نظر خود را تهیه کنید و نکات کار با آن قالب را مد نظر قرار دهید

نظرات و سوالات خود را در کامنت زیر همین صفحه بنویسید. حتما پاسخ خواهم داد

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 8 میانگین امتیاز: 3.1]

مطالب مرتبط

۱۰ نظر در “آموزش ساخت قالب شمع

  1. شیلا گفت:

    سلام
    ببخشید شمع استوانه ای که توی عکس هست و بلنده و سرش مخروطی شکله رو میخواستم بدونم چجوری میشه درستش کرد؟

    1. Perfect_Candle گفت:

      با سلام حضور شما دوست عزیز،
      در آموزش های بعدی در قسمت وبلاگ حتما این مورد به صورت کامل و حرفه ای آموزش داده خواهد شد. لطفا مقالات سایت ما رو دنبال کنید. هر هفته مقاله جدید در سایت درج خواهیم کرد.

      1. مهسا گفت:

        سلام.شما که اندازه و مقدار مواد نمی گین چه فایده داره آموزش…

        1. Perfect_Candle گفت:

          سلام فیلم های آموزش های تخصصی به صورت مجموعه مدون در حال آماده سازیست و در سایت قرار خواهد گرفت.با پیگیری مطالب آموزشی و تمرین اون در منزل میتونید محصول دلخواه خودتون رو بسازید.

    2. فرزین گفت:

      برعکس قالب درست کن

  2. شیلا گفت:

    همون که رنگش سفیده پشت شمع بنفشه

  3. ali گفت:

    سلام اگر من یه طرحی بهتون بدم میشه ازش قالب سیلیکونی برای شمع بسازید ؟ امکانش هست ؟ همچین چیزی ؟

    1. Perfect_Candle گفت:

      سلام.وقت بخیر
      بله
      طرحتون رو در واتساپ خط ۰۹۱۰۴۶۳۳۲۷۰ بفرستید
      اون جا اطلاعات کاملتر ارائه میشه خدمتتون

  4. سلین استپانیان گفت:

    با سلام قالب گل از کجا میتوانم تهیه کنم!

    1. Perfect_Candle گفت:

      سلام
      وقت بخیر
      از افرادی که تولید قالب های دست ساز سیلیکونی دارند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.