قبل از اینکه روش ساخت و نکات خرید شمع روآبی رو بگم اول ببینیم به چه شمع هایی میگن رو آبی…
شمع روی آب (شمع شناور) به چه شمعی میگن؟
هر شمعی که چگالی (نسبت جرم به حجم) کمتری از آب داشته باشه، روی آب شناور میمونه و میشه بهش گفت شمع روآبی…
این شمع ها به شمع های روآبی، شمع شناور و شمع روی آب شناخته میشن. شمع روآبی تو اشکال و ابعاد مختلف هست اما معمول ترین و پرطرفدارتربن اون حالت عدسی شکل(دایره ای) داره. شکل هایی مثل قلب و گل هم تو بازار هستن اما زیاد تولید نمیشن چون به اندازه ی حالت دایره ای شناخته شده و پرتقاضا نیست.
برای ساخت شمع شناور روی آب چه موادی لازمه؟
مواد لازم برای ساخت شمع رو آبی:
- قالب شمع روآبی
- پارافین
- فیتیله
- ظرف برای ذوب پارافین
وسایل ساخت این شمع مثل شمع های دیگست با مقداری تفاوت.. اصلی ترین تفاوت اون تو قالب خاص و متفاوت اونه. این قالب جز قالب های صنعتی هست که باید طراحی بشه و آهنگر یا سی ان سی کار اون رو تولید و آماده کنه. جدا از مراحل طراحی و تولید این قالب ها، هزینه ی بالایی هم دارن که با سرمایه کم و برای شروع کار اون رو توصیه نمیکنم.
به جز قالب، بقیه لوازم شمع سازی مشابه شمع های دیگست. یه مقدار خیلی کم از هر کدومشون کفایت میکنه چون این شمع ها خیلی کوچیک و جمع و جور هستن و مواد لازم برای ساختشون هم هزینه چندانی نداره.
مراحل ساخت شمع شناور روی آب
برای ساخت شمع رو آبی باید مراحل زیر را دنبال کنید و از مواد درجه یک در تهیه آن استفاده کنید.
۱.فیتیله گذاری
شما به مقدار خیلی کمی از فیتیله برای این کار نیاز دارین(چون شمع کوچیکیه). برای فیتیله گذاری باید فیتیله رو از یک طرف قالب وارد کنین و از انتهای تیکه دوم قالب خارج کنین. حالا دو تیکه قالب رو کنار هم قرار بدین و دو سر فیتیله رو به هم گره بزنین. قالب یکپارچه شده رو بخوابونین تا از یک سمت روی سطح صاف قرار بگیره.
2.ذوب پارافین
روش بهتر برای ذوب پارافین روش بن ماری هست.
برای این کار میتونین از دوتا ظرف استفاده کنین که یکی نسبت به دیگری کوچکتر باشه. برای شروع کار باید در قابلمه بزرگ آب بریزین و ظرف کوچکتر رو داخل آاون بگذارین. بعدش قابلمه بزرگ را روی حرارت قرار بدین تا پارافین ذوب بشه. در حین انجام این کار دقت کنین تا آبی در داخل ظرف پارافین نریزه. (زیاد توضیح نمیدم دوب پارافین رو چون جز ابتدایی ترین کارهاست و مطمئنا خودتون بلدین)
اما اگر حرفه ای تر هستین میتونین ظرف پارافین رو روی حرارت مستقیم قرار بدین. تو این روش حواستون باید باشه که شعه گاز خیلی کم باشه و مواظب باشین پارافین نسوزه و دود نکنه (اگر حواستون نباشه امکان آتش سوزی و یا سوختگی هم هست).
۳.قالبریزی و گود گیری
پارافین ذوب شده رو به دقت باید وارد قالب کنیم…
شمع روآبی پارافین کمی میخواد و خیلی سریع قالب پر میشه پس باید حواسمون باشه که از پارافین از سر قالب سرریز نکنه و روی زمین نریزه(یه مقداری بیرون ریختن مشکلی نداره و طبیعیه). بعد قالب ریزی لازمه چند دقیقه ای صبر کنیم تا پارافین سرد بشه. روی قالب میبینیم که پارافین پایین رفته و سر قالب خالی شده. اینجاست که باید گودگیری کنیم و دوباره تا سر قالب رو با پارافین پر کنیم.
۴.جدا کردن شمع از قالب
رسیدیم به بخش جذاب خارج کردن شمع از قالب…
روی قالب رو تمیز میکنیم. دو تیکه قالب باید از هم جدا بشه که برای این کار از یه جسم نسبتا تیز میتونین استفاده کنین. قالب که باز شد میتونین شمع ها رو خارج کنین و فیتیله رو کوتاه کنین. اضافه های شمع رو با چاقو کوتاه کنین تا شمع روآبی شما به شکل نرمال خودش که شبیه عدسی هست دربیاد.
تبریک میگم شمع شما آمادست…
شناورکردن شمع
بهتره یک ظرف رو پر از آب کنین و شمع رو در داخل اون قرار بدین تا شناور بشه. کنار شمع روآبی هم میتونین از تزئینات موردعلاقه خودتون استفاده کنین(گل خشک، رایحه مورد علاقه خودتون و…)
تا حالا تجربه ساخت شمع روآبی داشتین؟
از شمع های شناوری که تا حالا استفاده کردین راضی بودین؟