شمع آرایی, شمع درمانی, کاربرد شمع

نکته هایی ناب در مورد شمع

نکاتی ناب در مورد شمع

برای نخستین بار حدود ۵۰۰۰ سال پیش از شمع استفاده شد! جایی که انسان ها از شمع به عنوان روشنایی و تزیین جشن‌ ها و مراسمات خود استفاده می کردند. امروزه شمعها مسیر پر پیچ و خمی را از زمان پیدایش خود تاکنون پیموده اند. اگرچه دیگر به عنوان منبع اصلی نور برای بشر به کارگرفته نمی شوند، اما محبوبیت و مصرف آنها افزایش پیدا کرده است. اما به واقع این همه سال چگونه از شمع استفاده می شد! چگونه از آن نگهداری می شد!؟

در این مقاله قصد داریم تا نکاتی ناب در مورد شمع حضور شما عزیزان ارائه دهیم تا به کمک آن ها بتوانید لذت استفاده از شمع را دوچندان احساس کنید پس با پرفکت کندل همراه باشید.

همچنین دوره آموزش کامل و کاربردی شمع سازی با تدریس استاد سمیرا شهبازی تهیه و تدوین شده است که برای شرکت در دوره کسب درآمد از شمع سازی کلیک کنید.

امروزه از شمع به عنوان ابزاری جهت تزئین و ایجاد دکوراسیونی مناسب با فضای رمانتیک منزل یا سایر مکان های دیگر استفاده می کنند، اکثر خانواده ها دوست دارند که شمع در شمعدان زیباتر است و نیازی به روشن کردن ندارد چراکه بر این باورند “شمع بدون روشن کردن زیباتر به نظر می آید تا زمانی که روشن است!” اما باید این نکته توجه داشت که با روشن کردن شمع، هم ظاهر آن زیباتر خواهد شد و هم انرژی شعله های آتش در فضای خانه پراکنده شده و گرمی خاصی را به محیط می ‌بخشد.

بنابراین اگر عادت به روشن کردن شمع برای خود و اهالی خانواده ‌تان در خانه ندارید، حداقل به هنگام پذیرایی از مهمانان، تعدادی شمع روشن روی میز پذیرایی یا غذاخوری قرار داده و فضا را صمیمی‌تر نمایید. در واقع شما با اینکار، به مهمانان‌ تان نشان می‌دهید که حضورشان در محیط خانه شما چقدر ارزشمند است. در هر صورت، اگر از علاقه‌مندان به خرید شمع و به ‌خصوص استفاده از شمع هستید، به نکات زیر توجه نمایید.

عمر شمع خود را افزایش دهید!

برای آنکه شمع‌ های شما مدت زمان طولانی ‌تری بسوزند (عمر شمع شما بیشتر باشد) و همچنین اشک کمتری در اثر سوختن آنها حاصل شود، کافیست شمع‌ ها را چند ساعت قبل از روشن کردن، در فریزر یا جایخی یخچال قرار دهید! حسن انجام این کار اینست که علاوه بر اینکه عمر شمع خود را افزایش می دهید، به لحاظ اقتصادی نیز برای شما بسیار به‌ صرفه‌ خواهد بود.

نگهداری طولانی مدت شمع

اگر بعد از خرید شمع نگران نگهداری آن ها هستید و قصد دارید به مرور زمان از شمعها استفاده نمایید، بهترین مکان برای نگهداری آنها نیز همین محیط فریزر است! اما ممکن است تصور کنید هنگام جابجایی مواد غذایی در فریزر به شمع‌ ها صدمه رسیده یا بشکنند اما نگران نباشید پرفکت کندل به شما ۲ راه پیشنهاد می کند:

راه حل اول

راه اول اینست که شمع ها را در قوطی پلاستیکی یا فلزی قرار داده و در فریزر قرار دهیم.

راه حل دوم

از لوله مقوایی داخل دستمال کاغذی‌ های لوله‌ای استفاده کنید.

به این ترتیب که شمع‌ها را با توجه به قطرشان به صورت تکی یا چند تایی در لوله‌ های مقوایی جای داده و پس از گذاشتن در کیسه پلاستیکی، به فریزر منتقل کنید. این لوله‌ های مقوایی محافظ خوبی برای شمع‌ها هستند.

شمع ‌های بدون اشک با محلول های جادویی!

اگرچه این روزها شمع‌ های بدون اشک در بازار بسیار دیده می شوند اما این خاصیت حاصل تغییر در مواد سازنده آنهاست اما می توان شمع‌ های معمولی را به شمع ‌های کم ‌اشک یا حتی بدون اشک تبدیل کرد. کافیست شمع را برای ۳ الی ۵ ساعت در محلول آب نمک قرار داده تا با اشک شمع خداحافظی نمایید.این محلول جادویی را می توانید با محلول ۲ قاشق سوپ‌ خوری سرپر نمک، در یک لیتر آب سرد بسازید.

شمع روشن بدون خاموش شدن در جریان باد!

اگر برای منظور خاصی می ‌خواهید شمع را در هوای آزاد مورد استفاده قرار دهید ولی جریان هوا و وزش باد مانع روشن ماندن شعله آن می‌شود کافیست از ۲ پیشنهاد زیر را یکی را انجام دهید:

راه اول

پاکت کاغذی را برداشته و تا نیمه از شن یا ماسه پر کنید و لبه پاکت را به اندازه ۲ تا ۵ سانتی ‌متر به طرف بیرون تا بزنید، سپس انتهای شمع قلمی مورد نظر را داخل شن یا ماسه قرار داده به گونه ای که سر شمع از لبه پاکت بیرون نزند.

راه دوم

از محافط پلاستیکی استفاده نمایید به طوریکه این محافط مانع رسیدن باد و خاوش شدن شمع می گردد برای این کار می توانید از لیوان های پلاستیکی استفاده نمایید کافیست مرکز انتهای لیوان را سوراخ کرده و به حالت وارونه رو شمع خود قرار دهید و با خیال راحت شمع خود را روشن نمایید.

شمع ‌سازی با تکه شمع‌های قدیمی

اگر پس از سوختن شمع ‌ها، تکه‌های کوچکی باقی مانده و امکان قرار دادن آنها در شمعدان ‌ها دیگر وجود ندارد، تکه شمع‌ها را بیرون نریزید بلکه آنها را در ظرف فلزی گودی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا پارافین آنها دوباره ذوب شود، سپس با تهیه یک قالب شمع ‌سازی و یک تکه فتیله، شمع جدیدی درست کرده و دوباره از روشنایی آن برای مدتی دیگر نیز بهره ببرید. اگر با این کار آشنا نیستید می توانید مطلب را مطالعه فرمایید.نکته: البته این مورد برای شمع هایی مناسب است که کوتاه بوده و با لیوان های معمولی بتوان آن ها را پوشش داد.

شمع ها را چگونه تمیز کنیم (نگهداری از شمع)

شمع‌ ها نیز مانند دیگر لوازم خانه، در معرض آلودگی و گرد و غبار محیط کثیف قرار دارند و رنگ آنها به مرور زمان تیره می‌ شود ولی مشکل اینجاست که این سیاهی با روش‌ های معمول گردگیری و شست ‌و شو برطرف نمی‌ شود، بنابراین باید از روش‌ های دیگری استفاده کرد که مهم‌ ترین آن به کار بردن الکل صنعتی است.

پس اگر شمعی دارید که مدت زیادی است در معرض گرد و غبار بوده و لایه‌ ای از آن روی شمع دیده می‌شود، ابتدا شمع را با آب سرد و صابون خوب شسته، سپس با تکه پارچه‌ ای آرام خشک کنید.

حالا قلم ‌مویی را به الکل صنعتی آغشته کرده و روی همه قسمت‌ های شمع بمالید. با این کار، تمام قسمت‌ های شمع (حتی فرورفتگی‌ های موجود در شمع‌ های مدل‌ دار) نیز به راحتی تمیز می‌ شوند.

نکته: اگر شمع شما ساده باشد و کثیفی زیادی ندارد، با پنبه‌ ای آغشته به الکل، آن را تمیز نمایید.

نکاتی ناب در مورد شمع

۱ – قبل از ریختن پارافین در داخل قالب باید حتماً قالب را با روغن مایع چرب کنید (در حد متعادل) فتیله را در داخل پارافین جامد معمولی وارد کرده و به صورت عمودی به جایی آویزان کنید تا کاملا خشک شود و در هر زمانی برای ساخت شمع آماده باشد.

۲ – قالبهای شمع سازی را همواره تمیز نگه دارید و مراقب باشید تا هنکام تمیز کردن روی آنها خط نیفتد. زیرا اثر خطوط روی شمع به جا می ماند. برای تمیز کردن قالب شمع می توانید آن را برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا حرارت باعث ذوب شدن پارافین کناره های قالب گردد و سپس با دستمال قالب را تمیز نمایید.

۳ – در صورتی که می خواهید شمع های رنگی داشته باشید هنگام ریختن پارافین دوم (لایه جدید) در قالب، لایه جدید باید دمای کمتری داشته باشد! سعی کنید پارافین ناخالصی نداشته باشد. حتما از رنگهای پودری که مخصوص شمع سازی هستند استفاده نمایید. در غیر اینصورت در پارافین حل نخواهند شد.

۴ – در صورتی که شمع شما از قالب جدا نمی شود قالب را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فریزر قرار دهید یا به مقدار کمی آب داغ به روی قالب بریزید تا شمع از قالب جدا شود. به صورت طبیعی بعد از سرد شدن پارافین در قالب، سطح پارافین کمی پایین می رود. برای حل این مشکل باید از همان پارافین قبلی دوباره گرم کرده و دوباره سطح مورد نظر را پر کنیم.

جدیدترین محصولات پرفکت کندل

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 0 میانگین امتیاز: 0]

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.