کاربرد شمع

رعایت نکات ایمنی و ایمنی در شمع ها

نکات ایمنی در مورد شمع ها

[vc_row][vc_column][vc_column_text]شمع ها زیبایی و آرامش خاصی دارند، اما شمعی که روشن است علاوه بر نقاط قوت خود می تواند خطرناک و حادثه آفرین بوده و در صورت عدم نظارت دقیق، خطر احتمالی آتش سوزی را در پیش خواهیم داشت. طبق آماری که انجمن ملی حفاظت از آتش منتشر کرده است، سالانه حدود ۸۲۰۰ آتش سوزی در منازل توسط شمع ها ایجاد می شود! در ادامه به چند مورد از نکات ایمنی در مورد شمع اشاره می کنیم.

جلوگیری از خطرات احتمالی روشن کردن شمع

طبق آخرین مطالعه ای که توسط کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی ایالات متحده آمریکا نشان می دهد، بیانگر اینست که ۸۵ درصد از آتش سوزی که توسط شمع ها ایجاد می شود می تواند در صورت پیروی از سه عامل زیر به راحتی خنثی گردد:

– تحت هیچ شرایطی شمعی که در حال سوختن است را بدون ملاحظه رها نکنید!

– هرگز شمع را بر روی وسایل آتش زا یا نزدیک هر چیزی که ممکن است آتش بگیرد روشن نکنید!

– شمع ها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

آیا روشن کردن جزو نکات ایمنی در مورد شمع به شمار می رود!؟

چندین عامل وجود دارد که می تواند به عدم بروز حوادث ناشی از روشن کردن شمع کمک نماید که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

نکاتی که قبل از روشن کردن شمع باید انجام دهید

– همیشه قبل از روشن کردن شمع به اندازه فیتیله توجه نمایید. فتیله را به نیم الی ۱ سانتی متر کوتاه کنید. می توانید از ابزاری نظیر، ناخن گیر یا قیچی استفاده کنید. فتیله های بلند یا کج می توانند باعث بد سوختن شمع، قطره قطره شدن یا شعله ور شدن نامناسب شوند.

حوضچه موم (در اکثر سایت ها به نام استخر موم می شناسند، جایی که موم یا پارفین را در آن ذوب می کنند) را همیشه از مواد فتیله ای، کبریت و مواد اشتعال زا دور نگه دارید. شمع سازان عزیز توجه ویژه داشته باشند در فرآیند شمع سازی از جا شمعی مخصوص طراحی شمع استفاده کنید.

جاشمعی ها باید مقاوم در برابر حرارت، محکم و به اندازه کافی بزرگ باشد که حاوی هرگونه قطره یا موم ذوب شده باشد![/vc_column_text][vc_single_image image=”5087″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_message message_box_style=”3d” message_box_color=”blue” icon_fontawesome=”fas fa-link”]برای مشاهده جاشمعی های پرفکت کندل می توانید روی این لینک کلیک نمایید.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

شمع ها را در یک اتاق با تهویه مناسب روشن کنید

شمع ها را در مکان هایی قرار دهید که از سیستم تهویه خوبی برخوردار باشند. در جاهایی که گردش هوا شدید است ممکن است شمع به صورت سریع یا غیریکنواخت بسوزد، حتی احتمال دوده زدن و چکه زیاد قطرات ذوب شده پارافین بالا می رود! توصیه ها و اطلاعات مربوط به شمع را از فروشگاه آنلاین خود دریافت کنید (زمان سوختن و استفاده مناسب از شمع ها)

توصیه برای زمان روشن ماندن شمع ها

به طور کلی، توصیه می شود که شمع ها بیش از ۴ ساعت روشن نباشند بنابراین لازم است حداقل ۲ ساعت قبل از روشن شدن مجدد دوباره خنک شوند. سعی کنید هنگام روشن کردن شمع، از کبریت های با چوب بزرگ تر یا فندک بلند استفاده کنید. توجه داشته باشید موها و لباس های بلند خود را از شعله دور نگهدارید.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5086″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

هنگام سوختن شمع موارد زیر را در نظر داشته باشید!

– هرگز شمعی را بدون مراقبت رها نکنید.

– هرگز شمعی را بر روی یا نزدیک هر چیزی که می تواند آتش بگیرد، نسوزانید. شمع ها را از مبلمان، پرده، روتختی، فرش، کتاب، کاغذ، تزئینات قابل اشتعال و غیره دور نگه دارید.

– شمع ها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. شمع های روشن را در جایی قرار ندهید که توسط کودکان، حیوانات خانگی یا هر شخص دیگری به زمین زده شود.

– هیچ وقت شمعی را در حال سوختن یا زمانی که موم مایع شده است لمس نکنید یا حرکت ندهید.

– حتی المقدور شمع را تا انتها نسوزانید برای رعایت ایمنی، در صورت باقی ماندن ۱/۵ سانتی متر الی ۲ سانتی متر شمع را خاموش کنید.

– فاصله شمع هایی که در حال سوختن هستند ازیکدیگر به اندازه  ۸ سانتی متر باشد. (البته این مقدار حداقل می باشد).دلیل اعمال این فاصله این است که نزدیک بودن شمع ها کنار هم باعث ذوب شدن آن ها می شود و آب شدن پارافین باعث می شود شمع های دیگر خوب نسوزند!

– اگر شعله زیاد شد یا به صورت متوالی سوسو زد شمع را خاموش کنید! بگذارید شمع خنک شود، فتیله را کوتاه کنید و قبل از روشن شدن مجدد، مشکل ایجاد شده را دوباره بررسی کنید.

– هرگز از شمع به عنوان چراغ شب یا هنگام خوابیدن استفاده نکنید!

– در صورت قطع برق، وقتی که خواستین از شمع استفاده کنید بسیار مراقب باشید. چراغ قوه ها و سایر چراغ های مجهز به باتری منابع مطمئن تری از نور در هنگام قطع برق هستند. هرگز در هنگام قطع برق برای جستجوی وسایل در کمد یا هنگام سوخت رسانی به تجهیزات (مانند فانوس یا بخاری و نفت سفید)، از شمع استفاده نکنید.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5085″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

توصیه های مهم هنگام خاموش کردن شمع

– برای خاموش کردن شمع از شمع دیگری استفاده کنید. این امن ترین راه برای جلوگیری از پاشیدن موم داغ به اطراف شماست.

– هرگز از آب برای خاموش کردن شمع استفاده نکنید. آب می تواند باعث پاشیدن موم داغ شود و ممکن است ظرف شیشه ای را بشکند.

– قبل از خروج از اتاق، مطمئن شوید که شمع به طور کامل خاموش شده است و داخل فتیله دیگر روشنایی ندارد.

– تا زمانی که شمع به صورت کامل خنک نشده است شمع را لمس و حرکت ندهید.

– هرگز از چاقو یا ابزار تیز برای برداشتن قطرات موم از جا شیشه ای استفاده نکنید. در صورت استفاده بعدی ممکن است باعث خراش، ضعیف شدن یا شکستن شیشه شود![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 0 میانگین امتیاز: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.