کاربرد شمع

راز بهبود سوخت شمع + فیلم

بهبود سوخت شمع

اینجا قراره پرتکرارترین سوالات در مورد بهبود سوخت شمع رو جواب بدم…(چطوری از شمعت سوخت بهتری بگیری)

همه سوالات شما عزیزان رو بررسی کردم و جوابش رو با ویدئو به صورت عملی و کاربردی براتون قرار دادم. حتی اگه نمیدونی تو خرید شمع قلمی به چه نکاتی باید توجه کرد اون روهم میتونی اینجا یاد بگیری. پس با من همراه باش با ۷ چالش در مورد استفاده از شمع …

۱. اینقدر دیگه کبریت رو به شمع نزدیک نکن!

وقتی میخوای شمع روشن کنی، فقط به اندازه روشن شدن فیتیله، شعله کبریت رو نزدیک کن….

وقتی شعله زیاد کبریت رو نزدیک فیتیله میکنی و چند ثانیه اون شعله رو نگه میداری، یه شعله بزرگ داری با نوک شمع که ظرفیت این همه شعله رو نداره. میدونی چی میشه اون موقع؟ زور اون شعله از پارافین شمع بیشتر میشه و مقدار بیشتری پارافین رو آب میکنه و به صورت اشک میریزه روی خود شمع (معمولا دود هم میده). اینجوری هم ظاهر شمع رو خراب میکنه و هم باعث میشه شمع زودتر آب شه و ساعت سوخت شمع یاد پایین.

۲. چرا کج؟ مگه صاف چشه؟

دیدین شمع تو شمعدون کج قرار میگیره؟

تو این حالت با روشن شدن شمع پارافین آب شده از یک طرف میریزه رو دیواره خودش و حتی شمعدون و سطحی که شمعدون روش هست رو هم خراب میکنه. در چنین مواردی بهتره حتما شمع رو تو شمعدون فیکس کنین که کج نباشه. حتی اگه قطر شمعدون بزرگ بود با یه پودری (نمک یا شکر) دور و اطراف شمع رو تو شمعدون پوشش بدین تا لق نزنه و به مرور کج نشه.

۳. شمع رو بد عادت نکنین…

اول کار که شمع زود خاموش بشه دیگه زورش نمیرسه همه پارافین رو آب کنه.

یه سری ها میگن شمع شعور داره و یاد میگیره… وقتی شما زود خاموشش کنین در حالی که شعله سطح زیر خودش رو به صورت کامل ذوب نکرده، دفعات بعد هم نمیتونه به شعاع چند سانت پارافین رو آب کنه. حالا دلیل منطقی و اصولی برای بهبود سوخت شمع چیه؟ وقتی شمع رو روشن میکنیم، کم کم شعله بزرگ میشه و قدرت میگیره و شمع رو آب میکنه. تا میاد این روند طبیعی ادامه پیدا کنه ما میایم و خاموشش میکنیم و دفعات بعدش که روشن میشه تا باز دوباره شعله قوی و بزرگ بشه طول میکشه و تو همین پروسه قدرت گرفتن فقط میتونه سطح زیر خودش رو ذوب کنه و دور شمع باقی میمونه. این طوری بعد چند دفعه میبینین که شمع شما گود شده و دیواره هاش مونده(در واقع خراب شده). با این خاموش و روشن کردن های زیاد و اشتباه، هم ساهت سوخت رو داغون کردیم و هم شمع خودمون رو از ظاهر انداختیم…

۴. یه کار بد مثل فوت کردن!

یه زمان بود که همه فکر میکردن خاموش کردن شمع به راحتی یه فوت سادست…

جدا از جالب نبودن فوت کردن( بی کلاس و یا زشت بودن!)، این کار سوخت شمع و ظاهر اون رو هم به هم میریزه. میپرسی چرا؟ چون وقتی فوت میکنیم، فیتیله دود میکنه و خاکستر میشه و از بین میره(خود دود کردن هم بوی نا مطبوعی داره). دفعه بعد که بخوایم شمع رو روشن کنیم فیتیله خاکستر شده و الان خیلی کوتاهه. روشن میشه اما زور میزنه تا شعلش بزرگ بشه و همین باعث اشک و دود میشه و ساعت سوخت رو هم پایین میاره.

حالا چاره چیه؟ چاره یک وسیله با کلاس و کاربردی به نام اسنوفر (شمع خاموش کن) و یک کوتاه کننده فیتیله خاص و لاکچری به نام تریمر هست. نحوه کار با این وسیله رو تو صفحه اسنوفر شمع و تریمر شمع میتونین ببینین.

۵. شمعم دل دل میکنه…

یه مشکلی تو فیتیله هست که باید حل شه…

فیتیله اگه خوب نسوزه معمولا دل دل کردن شمع رو به وجود میاره. در واقع نمیتونه خوب بسوزه و تو راه سوختن و ذوب کردن پارافین شمع با مشکل مواجه شده. حالا چاره چیه؟ باید شمع رو با اسنوفر خاموش کرد و بعد اون با تریمر روی فیتیله رو کوتاه کرد (حدودا ۶ میلیمتر بمونه خوبه). حالا اگه شمع رو دوباره روشن کنین میبینین که سوخت خوب و با کیفیتی داره

۶. ۲ تا دشمن شمع

یه کاوری که شفاف نباشه و یه محیطی که سرد باشه بهترین مکان برای نگهداری شمعه…

برای بهبود سوخت شمع و این که مدت بیشتری سالم بمونن، رنگشون زرد نشه و از همه مهم تر تغییر حالت ندن نیازه که چند تا کار رو انجام بدین. اول اینکه شمع ها رو ترجیحا در معرض نور قرار ندین تا رنگ پارافین مدت بیشتری ثابت بمونه. برای این کار شمع ها رو تو یه کیسه (بگ) تیره رنگ قرار بدین.

شمع ها رو از گرما دور نگه دارین. مخصوصا تو فصل تابستون اون ها رو تو یه جای خنک نگه دارین. اگر بتونین تو یخچال قرار بدین بهتره اما اگر این امکان وجود نداشت قبل استفاده نیم ساعت تو یخچال باشه که استحکام خودش رو به دست بیاره و سوخت بهتری داشته باشه.

نور و گرما به صورت کلی و به مرور ظاهر شمع شما خراب میکنه و رنگش رو به زردی متمایل کنه و یا دفرمه میکنه و باعث تغییر حالت میشه (شمع بی کیفیت زودتر و شمع با کیفیت دیرتر). حالا چاره چیه؟ با قرار دادن شمع توی یه کاور و یا بگ تیره که نور رو عبور نده و در محیط سرد (حتی یخچال) میتونیم چنین شرایطی رو برای شمع قراهم کنین. حتی اگه همیشه نمیتونین چنین کاری کنین چند ساعت قبل روشن کردن، این محیط رو برای شمع مهیا کنین.

۷. نه به باد!

حتی به صورت ظاهری هم نگاه کنین، باد موقع روشن بودن شعله، یه طرف رو بیشتر آب میکنه…

وقتی یه شمع منظم و تر و نمیز میسوزه که به شعله به صورت یکسان بتونه پارافین زیر خودش رو آب کنه. حالا موقعی که باد باشه تو محیط شعله رو به سمت چپ یا راست حرکت میده و شعله اون سمت چپ یا راست رو بیشتر ذوب میکنه و این باعث اشک میشه. و همون طور که قبلا هم اشاره کردم اینجوری ساعت سوخت میاد پایین و ظاهر شمع و جا شمعی شما رو خراب میکنه.

حالا راه حل چیه؟ اول اینکه تا جای ممکن وزش باد رو حذف و با کم کنیم و اگه نشد سراغ جاشمعی هایی بریم که شمع به صورت کامل در اون قرار بگیره و از باد در امان نگهش داره.

۲ فاکتور طلایی برای بهبود سوخت شمع

  1. پارافین با کیفیت
  2. فیتیه مرغوب

پارافین شمع باید همزمان با سوختن فیتیله باید ذوب بشه و بیاد پایین. نه فیتیله کوتاه باشه که زور نداشته باشه که شمع رو ذوب کنه و نه اونقدر بلند که پارافین رو سریع آب کنه و با اشک و ذود بسوزه. دلیل پیش اومدن این مشکلات ناخالصی داشتن فیتیله و کیفیت پایین پارافینه. برای این که شمع شما عالی بسوزه و این مشکلات رو نداشته باشه باید از برندی شمع بخرین که به از بهترین مواد اولیه برای شمع هاش استفاده میکنه. برای اثبات این مورد پیشنهاد میکنم مطلب ” تست ساعت سوخت شمع ” رو حتما بینین.

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 0 میانگین امتیاز: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در حال بارگیری کپچا...