یه چالش بزرگ تو استفاده از شمع قلمی موضوع فیکس شدن شمع تو جاشمعیه. سوالی که اکثر علاقه مندان به خرید شمع قلمی میپرسن اینه که لق خوردن شمع در جا شمعی قابل حل هست؟ بهترین راه صاف قرار دادن شمع تو جاشمعی چیه؟ چیکار کنیم تا آخر سوخت شمع ثابت بمونه و لق نخوره؟
اگه جواب این سوالات رو میخوای بدونی در ادامه با من همراه باش…
اصلا چرا صاف ایستادن شمع تو جاشمعی مهمه؟
کج بودن اشک شمع رو در میاره….
شما خودتون هم میتونین تست کنین. شمع اگه کج قرار بگیره، وقتی حرارت بیشتری به یه قسمت بخوره اونجا رو بیشتر آب میکنه. این پارافین آب شده هم از دیواره شمع میاد پایین و ظاهر شمع و جاشمعی رو خراب میکنه. اما شعله در حالت صاف و اصولی خودش همه طرف رو به یک میزان ذوب میکنه و همین باعث میشه پارافین شمع به صورت یکسان ذوب بشه. اینجوری خیلی شیک و تمیز شمع میسوزه و خبری از اشک و کثیف کاری های اون نیست…
چند تکنیک ساده برای حل لق خوردن شمع در جا شمعی
تجربه حرف اول رو میزنه….
قبل از بررسی این ۳ تکنیک اینو باید بگم که قطر شمع قلمی و جاشمعی نرمال ( اندازه معمول بازار )، ۲ سانتی متر هست. پس تو خرید جاشمعی و یا شمع حتما به این نکته توجه کنین که سایز شمع شما به سایز جاشمعی بخوره و اصلا نیاز به فیکس کردن شمع تو جاشمعی نداشته باشین. این از یه نکته تجربی قبل خرید …
اما اگه خرید انجام شده شما با ۲ حالت مواجه هستین:
- قطر شمع از جاشمعی بزرگتره
- قطر شمع از جاشمعی کوچیکتره
مورد اول یه راهکار نسبتا ساده داره. تو این مورد یه چاقو لازم دارین تا آروم آروم از قطر شمع کم کنین. این کاهش قطر شمع رو اینقدر ادامه بدین تا به قطر جاشمعی برسه. اما اصل ماجرا زمانی هست که مورد دوم پیش بیاد و لق خوردن شمع در جا شمعی رو شاهد باشیم… با من همراه باش تا چند تا تجربه و راهکار رو با هم بررسی کنیم:
۱.استفاده از خمیر (مثل خمیر بازی)
یه کاربرد جدید از خمیر بازی…
خمیر رو به انتهای شمع خودتون وصل کنین و به انتهای شمع فشارش بدین تا از کناره های پایه ی شمع بتونه فضای خالی بین شمع و جاشمعی رو پر کنه. این فشار فقط در حدیه که اون خمیر به سمت کناره ها بیاد و باعث فیکس شدن شمع بشه. یه نکته ای که تو استفاده از خمیر وجود داره موضوع خشک شدن خمیره! یعنی اگه شمع قلمی رو تو یک دفعه مصرف نمیکنین(چندین بار خاموش و روشن میکنین) حتما خمیر رو چک کنین تا یه موقع خشک نشده باشه. اگه خشک بشه ممکنه لق بخوره و همون مشکلاتی پیش بیاد که اول مطلب صحبت شد.
۲.شکر یا نمک
یا هر چیز پودر مانند که بتونه فضای خالی رو پر کنه…
معمولا تو همه خونه ها نمک و شکر پیدا میشه. استفاده از نمک و شکر خیلی سادست. شمع رو داخل جاشمعی قرار میدیم و کنارش نمک یا شکر رو میریزیم تا فضای خالی پر بشه. اینوری شمع اون وسط میمونه و لق نمیخوره.
۳.دستمال کاغذی و چسب
همه جا قابل دسترسه…
کافیه به مقداری که فضا خالیه، دستمال بپیچیم. برای جدا نشدن دستمال هم چسب میزنیم بهش و شمع رو تو جاشمعی میذاریم. تو پیچیدن دستمال باید به این نکته توجه کرد که به صورت یکسان باید پیچیده بشه تا قطر پایه شمع به یک اندازه بالا بره. اینجوری شمع دقیقا وسط جا شمعی قرار میگیره. حتمااا مراقب باشین که شمع تا انتها نسوزه چون دستمال و چسب شعله رو چند برابر میکنن و امکان دازه وسایل اطزاف شمع رو بسوزونه.