اطلاعات درباره شمع

شمع ساز شو (فوت کوزه گری کار از زبان یک شمع ساز)

شغل شمع سازی

امروز برای هزارمین بار یه ویدئو تو اینستاگرام دیدم در مورد شغل شمع سازی که شخصی چند تا دونه شمع درست میکنه که تو بازار قیمتش ۱۰ برابر هزینه خرید مواد اولیه شده !!!

آخه چرا اینقدر تبلیغات برای شغل شمع سازی زیاد شده؟

مگه چی تو این شمع سازی هست که همه رو دارن به سمتش تحریک میکنن؟

این ویدئو ها و سوالاتی که شما عزیزان از من پرسیده بودین جرقه این مطلب شد که یک بار برای همیشه شغل شمع سازی رو به صورت ۰ تا ۱۰۰ بررسی کنیم. ببینیم این شغل پر سر و صدا همونی که میگن هست با برای عوام فریبی و رویا فروشی اینقدر تبلیغات میکنن براش.

برای این کار از خانوم شهبازی کمک گرفتم. ایشون تولیدکننده شمع هستن و سال ها خاک این کار رو خوردن. از خرید مواد اولیه تا فروش شمع و از تولید شمع تا آموزش شمع سازی رو تجربه کردن. پرتکرار ترین سوالات و مهم ترین دغدغه های هنرجو ها و علاقه مندان به شغل شمع سازی رو از ایشون پرسیدم.

بعد که صحبتم با خانم شهبازی تموم شد و به ویدئو نگاه کردم دیدم عجب تجربیات ارزشمندی شد و ای کاش چند سال پیش یکی بود اینا رو به ما میگفت…

با من همراه باشین تا سوالات شما رو دونه به دونه جواب بدیم.

۱.اصلا چرا شمع؟

همه چی از یه برنامه تلویزیونی شروع شد که موقع نهار داشت نشون میداد…

برنامه شب های آفتابی در اصل یه برنامه رادیویی بود که سال ۹۸ اجرای تلویزیونی هم داشتن. این برنامه داشت در مورد شغل و کارآفرینی اینا صحبت میکرد و بین این صحبت ها یه تیزر تبلیغاتی در مورد شغل شمع سازی پخش شد.

این تیزر جرقه ای تو ذهن من ایجاد کرد و باعث شد برم در موردش تحقیق کنم و یا به اصطلاح برم آمارشو در بیارم. جزئیات کامل تر نحوه آشنایی ما با این حرفه رو تو ویدئوی پایین گفتم(روش تست با آگهی!). از دستش ندین…

۲.تولید برای همه خوبه؟(همه بیان سراغ تولید؟)

یه موج تبلیغات و توصیه به سمت تولید و کارآفرینی و استقلال مالی وجود داره که به همه میگه بیاین به سمت تولید و بار خودتونو ببندین!!

اما آیا واقعا

  • تولید رو میشه به همه توصیه کرد؟
  • همه جوانب تولید رو گفتیم بهشون تا تصمیم درست بگیرن؟
  • اصلا این مسیر علاقه طرف هست یا نه؟

این سوالات رو از خانم شهبازی پرسیدیم و ایشون یک جواب جالب دادن. جوابی که بر خلاف اون موج تبلیغاتی بود!! اگر دو دل هستین و شک دارین تولید برای شما خوبه یا نه باید بگم ویدئوی زیر آب پاکی رو میریزه رو دستتون…

۳.درآمد شمع سازی چقدره؟(پولش خوبه؟)

شمع سازی نگو

کارخونه چاپ پول بگو

این ذهنیت رو افرادی ایجاد کردن که از آموزش شمع سازی سود میبرن(طبیعیه که برای بیشتر دوره فروختن باید نمایش اجرا کنن و اغراق کنن). اینکه دزآمد چند صد ملیونی خواهید داشت و فرش قرمز براتون پهن کردن تو این حرفه و منتظرن شما رو پولدار کنن یه سری عوام فریبی و رویا فروشیه!!

من سوالات در مورد این حوزه رو از تولیدکننده شمعی پرسیدم که از صفر شروع کرده و بدون هیچ تجربه ی قبلی وارد این هنر شد. و چه جوابی کامل تر و کاربردی تر از چواب یک تولیدکننده…

اگر در زمینه درآمد این شغل میخوای بیشتر بدونی این ویدئو رو از دست نده.

۴.بازار خرابه؟(اصلا بازار کساده یا خوابیده یعنی چی؟)

اگر شنیدی که میگن بازار خرابه

پس حتما اینو هم شنیدی که هیچ جا مثل ایران نمیشه پول در آورد…

اگه بشینی و منتظر باشی از آسمون مشتری بیاد و فروش داشته باشی، بله بازار خرابه .. اما اگه پا شدی و تلاش کردی و رو بازاریابی و فروشت کار کردی ایران میشه همون جایی که بهترین پول رو میشه ازش درآورد.

به نظرم اصطلاح بازار خرابه یه بهونست برای اینکه پشتش قایم بشیم. من ندیدم کسی تخصص داشته باشه و اون تخصص خودشو خوب پرزنت و بیکار و بی مشتری بمونه!! حتی تو حوطه مرمت آثار باستانی هم خوب کار کنی میتونی درآمد خوبی داشته باشی … تا حالا این سوال ها رو از خودمون پرسیدیم؟

  • چقدر آموزش بازاریابی و فروش دیدیم؟
  • چقدر بلدیم نیاز مشتری رو بسنجیم؟
  • چقدر تولید محتوای مفید یاد داریم؟

من این سوال رو از خانم شهبازی پرسیدم و از ایشون خواستم در مورد تجربیاتشون در بازاریابی بگن. اصلا راهنمایی کنن که اصطلاح بازار خرابه واقعیت داره یا نه؟

جواب این سوال جالب بود. مطمئنم به درد شما هم میخوره.

۵.درآمد یا علاقه؟ (پولی که در میاد مهمه یا حال خوب ما موقع کار؟)

یه چیزی تو همون مایه های علم بهتر است یا ثروت، منتها تو حوزه شمع سازی…

یه موقع هایی نیاز های مالی اونقدر شدید میشن که آدم مجبوره علاقه خودش رو بذاره کنار. یا شایدم تبلیغات فریبنده رویافروش ها اونقدر وسوسه کننده هست که موضوع علاقه به رشته شمع سازی میره تو اولویت های بعدی. تو شمع سازی هم تا علاقه نباشه کار جلو نمیره( چون اینقدر ریزه کاری و فوت و فن داره که فقط با عشق به کار قابل حل شدنه)

من یک جواب منطقی برای این سوال دارم. چه تو شغل شمع سازی باشه و چه هر شغل و حرفه دیگه. اول این سوالا ها رو بهم جواب بده:

  • آدم چند سال مگه عمر میکنه؟
  • چیزی ارزشمند تر از زمان برای آدم ها هست؟
  • زمان قابل خریدن یا جایگزین کردن هست؟

خب تو یه روز، روزی حدودا ۸ ساعت کار میکنی(هر نوع شغلی) پس یک سوم عمرت رو سر کار هستی!! از طرفی بهترین زمان عمرت که جوونیت باشه رو باید به پای کارت بذاری و چه کارت بازنشستگی داشته باشه چه نه، موقع میانسالی و پیری هست که میگن الان میتونی بری و آزادی …

حالا ارزش داره وقتی از بودن یا نبودن فردای خودمونم مطمئن نیستیم بیایم یک سوم و یا نصف عمرمونو جایی باشیم که دلمون باهاش نیست و علاقه بهش نداریم؟

این سوال رو خانم شهبازی از دید تولید شمع به صورت کاربردی توضیح دادن که دیدن اون دوراهی علاقه یا پول رو براتون حل میکنه.

۶.هنر حل مسئله درست (آیا شغل شمع سازی واقعا همونیه که باید برم دنبالش؟)

جو کنکور و دوراهیه مهندسی یا پزشکی یادته؟

تو مهندسی ها برق و مکانیک و عمران و تو تجربی هم پزشکی و دندون پزشکی یا نهایتا داروسازی…

اینا یه مثال ساده از جو و مسیر ساخته شده برای چند نسل از ما بود. و بعد از فارغ التحصیلی و گذشت سال ها طرف متوجه میشد بابا این مسیر و حل این مسئله که جامعه برام طرح کرده بود(کنکور) اصلا مسئله من نبوده !! و اصرار خانواده و تایید اجتماع من رو تو مسیر اشتباه قرار داده بود.

حالا چرا این موضوع در مورد شغل شمع سازی کاربرد داره؟ چون یه عده با تیلیغات و جو دادن هاشون این تایید رو تو هن من و شما ایجاد کردن که مسیر پر پول و راحتیه این مسیر شمع ساز شدن. و ما اگه هوشیار نباشیم و تشخیص ندیم این جو دادن ها رو، میبینی یک عمری رو توشمع سازی گذروندیم اما به خودمون میایم و میینیم این مسئله ای که من حل کردم (یا حتی موفق نبودم تو شمع سازی) اصلا مسئله من نبوده …

من از خانم شهبازی خواستم تجربیات خودشو بگه و مخاطب رو راهنمایی کنه که وقت و انرژی و پولش سر انتخاب اشتباه هدر نره و هم چنین بتونه مسیر درست رو تشخبص بده. پس این راهنمایی رو حتما ببین.

۷.نقش صحبت ها و نظرات دیگران تو مسیر آینده شغلی

اگر ته دلت با صحبت ها و نظرات دیگران خالی نشد بدون کار متفاوت و جالبی انجام ندادی …

همیشه کارآفرینی و مستقل شدن، با چالش همراه بوده. و چه چالشی زهردارتر از صحبت های منفی اطرافیان… برای ما بوده و برای شما و یا هر کس دیگه که وارد یک حوزه جدید میشه این داستانا هست.

میدونی دلیلش چیه؟ چون ریسک و ابهام همیشه ترس میاره و اطرافیان در دلسوزانه ترین حالتش ( اگر حسادت یا تخریب نباشه) ترس خودشون رو بهت منتقل میکنن!

پس اگر به راهت مطمئنی، یه جفت کفش آهنین بپوش و پوستت رو عین کروکودیل کلفت کن…

تو این مسیر اینقدر حرف میشنوی که:

  • آخه شمع سازی هم شد هنر؟
  • کی شمع میخره آخه؟
  • پول تو فلان کاره…

اگر آگاهانه این مسیر رو انتخاب کردی یه گوش تو در باشه و یک گوش دیگه دروازه. فقط و فقط رو کارت تمرکز کن و اون رو قدم به قدم جلو ببر.

حتی به با تجربه ترین تولیدکننده ها هم یه روزی جملات ناامید کننده گفتن. روزایی بوده که دلسرد شدن اما اون اراده آهنین باعث شده که از مسیر خودشون منحرف نشن. ویدئوی زیر تایید همین صحبت منه. خانم شهبازی از تجربیات خودشون و صحبت های اطرافیان برامون میگن…

۸.آموزش یا تولید؟(دوراهی سرنوشت ساز!!)

الان بازار آموزش خیلی داغ شده(ماشالا همه دوره و پکیج میفروشن). آموزش شمع سازی هم با عنوان های جذاب اما رویایی مثل درآمد بالا و هنر ساده و یادگیری آسون توجه مخاطب ها رو جلب کرده. اما آیا آموزش دادن رو میشه به همه توصیه کرد؟ اصلا خوبه بیای آموزش بدی؟ یا بری سمت تولید بهتره؟ شخص مدرس چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟ این که میگن تولید دردسر داره درسته؟

خانم شهبازی خودشون مدرس شمع سازی هستن و تو صحبت ها میگفتن که هنوز هم علاقه به یادگیری دارن. از طرفی سال هاست مشغول تولید بودن و یک تولیدکننده موفق هم هستن. از ایشون این سوال رو پرسیدیم که به هنرجو ها و علاقه مندان این حوزه چه توصیه ای دارن؟ آموزش یا تولید؟ کدوم بهتره؟

۹.برنامه ریزی برای کسب و کار چجوری باید باشه؟( مثلا برنامه پرفکت برای آینده چیه؟)

انگیزه و امید از برنامه و برداشت ما از آینده به وجود میاد. پس نمیشه بدون هیچ پیشفرضی از آینده، امیدی به پیشرفت کسب و کار داشت.

به نظرم یک هنره که بدونی با توجه به شرایط اقتصادی ایران(مجموعه ای ثابت از بی ثباتی ها)، شرایط خاص تولید و هزار و یک فاکتور موثر تو موفقیت شغلی، چطور به نتیجه دلخواه برسیم. پس باید استراتژی داشت. اونم از نوع حساب شده که وقت و انرژی و پول ما تو راه اشتباه هدر نره…

این تجربیاتی که خیلی دلی در اختیارتون قرار میگیره شاید ارزش چند صد ملیون تومنی داره!! چون سال ها شما رو جلو میندازه و دیگه نیاز نیست تجربه ما رو تجربه کنی. پس حتما این ویدئو رو ببین.

 

برای ثبت نظر کلیک کنید
[تعداد نظر: 1 میانگین امتیاز: 2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در حال بارگیری کپچا...